Lezing of presentatie Duurzame Mode

Wist je dat de mode-industrie de op één na meest vervuilende industrie van de wereld is? Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor de negatieve impact op het milieu en de slechte arbeidsomstandigheden in deze sector. En zijn er volop initiatieven en consumenten die streven naar een schone en eerlijke kledingindustrie. Wil je meer weten over de kledingindustrie en ben je op zoek naar praktische en betaalbare handreikingen om zelf bewust met kleding om te gaan? Dan kun je DierbaarGoed vragen om iets te vertellen of presenteren over Duurzame Mode. 

In een informatieve en heldere lezing over ‘Duurzame mode’ schetst Judy Cerfontaine van het Arnhemse duurzame label DierbaarGoed een beeld van de facts & figures rond de kledingindustrie in Nederland en wereldwijd.

Centraal in de lezing staat onze relatie tot kleding van oudsher tot het ontstaan van de fast fashion in de afgelopen decennia. De productie van kleding heeft een enorme vlucht genomen. Steeds meer kleding is voor lage prijzen te koop en de omloopsnelheid is hoog. Positief is dat er veranderingen gaande zijn en er oplossingsrichtingen voor deze milieuvervuilende industrie aan het ontstaan zijn. Ook deze ontwikkelingen en initiatieven om de mode-industrie schoner en eerlijker te maken, komen aan bod.

Deze lezing zet de feiten rond de kledingindustrie voor je op een rij, laat je door de bomen het bos weer zien en geeft praktische en betaalbare tips & tricks om zelf bewuster met je kleding om te gaan. Tot slot wordt er een blik in de toekomst van de mode-industrie geworpen.

De lezing is:

  • Informatief en helder,
  • Heeft een positieve insteek en is oplossingsgericht - niet prekerig,
  • Is interactief.
  • Geeft veel praktische en direct bruikbare tips.
  • Wordt ondersteund met beeld.

Interesse? 
Heb je interesse om voor een groep deelnemers een lezing te organiseren? Neem dan contact op met Judy Cerfontaine, telefoon 06 - 33905002  of info@dierbaargoedarnhem.nl.

AGENDA

Woensdagmiddag 26 april 2023 om 14.00 uur               Lezing Duurzame Mode bij vereniging 60+ Arnhem
  
  

 

© 2020 - 2023 DierbaarGoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel