DierbaarGoed wint Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2018

Op 7 december 2018 kreeg Judy Cerfontaine voor haar duurzame kledingatelier DierbaarGoed de eerste ‘Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs’. Uit handen van juryvoorzitter Margreet van Gastel ontving zij een cheque ter waarde van € 5.000. “Kledingatelier DierbaarGoed beste wereldverbeteraar van Arnhem” kopte het Algemeen Dagblad.  

Logo DirkZeldenrustDuurzaamheidsprijsJuryrapport
DierbaarGoed werd door juryvoorzitter Margreet van Gastel gelauwerd als een uitstekend initiatief om een begin te maken met de bestrijding van uitwassen van de textielindustrie. Ze wees op de verbouwing van katoen waarbij veel pesticide wordt gebruikt en op de slechte arbeidsomstandigheden in de fabrieken in landen waar nog veel kinderarbeid voorkomt. “Voor het maken van een eenvoudig t-shirt zijn ook nog eens honderden liters water nodig.”

De prijsJudy met cheque
De cheque van € 5000,- is onder andere besteed aan een nieuwe naaimachine Tijdens de uitreiking van de ‘Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs’ in 2019 heeft Judy de resultaten van deze investering gepresenteerd. Deze prijs was een opsteker en aanmoediging voor Judy Cerfontaine om haar duurzame ideeën over het verwerken van gebruikte kleding en restmateriaal tot een nieuw uniek kledingstuk verder te ontwikkelen en uit te breiden: “Ik hou ervan om iets moois te maken, zonde om goede materialen weg te gooien.”

Dirk Zeldenrust
Dirk Zeldenrust was een Arnhemse wereldverbeteraar bij uitstek. Om Dirk’s gedachtegoed en dadendrang in ere te houden heeft de Club van Dirk de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs in het leven geroepen met als doel duurzame activiteiten in Arnhem te stimuleren.

© 2020 - 2023 DierbaarGoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel