DierbaarGoed

DierbaarGoed maakte haar collectie van restmaterialen. Voor klanten maakten we, naar wens, op het lijf geschreven en unieke kledingstukken van bestaande kleding.

"Judy Cerfontaine achter de lockmachineEr is zoveel  goed materiaal en zoveel goede kleding die weggegooid wordt. Kijken wat er is en daar iets moois van maken, dat gaat helemaal vanzelf!”

 

De afgelopen decennia is de kledingindustrie verworden tot een wegwerpindustrie.  Mode verandert razendsnel.  Ieder seizoen wordt een flink deel van nieuwe collecties niet verkocht, maar vernietigd om plaats te maken voor de volgende collectie. Veel kleding wordt gemakkelijk gekocht, is van slechte kwaliteit, wordt amper gedragen en weer weggegooid.
De arbeidsomstandigheden zijn erbarmelijk en de milieubelasting groot. Dat is niet houdbaar! Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat hun kleding wél vriendelijk is voor mens en milieu.

 

Anders
DierbaarGoed deed het anders. We werkten met kleding en stoffen die er al zijn. Materialen en kleren die anders op de afvalberg terecht komen gaven we nieuw leven. Hetzelfde deden we met kleding van klanten. Met veel plezier! Een kledingstuk dat we veranderden werd meestal een favoriet waar iemand écht blij mee is.

 

  • We gebruikten wat er is: re-use, recycle en upcycle.
  • Voor de kleding van DierbaarGoed werd niets nieuw geproduceerd, met uitzondering van fournituren.
  • We maakten alles zelf in ons atelier in Arnhem.
  • We kozen voor kwaliteit, zodat kleding die je bij ons koopt lang meegaat.

Super duurzaam dus! 

 

DierbaarGoed werd gerund door Judy Cerfontaine, met hulp van drie enthousiaste en bevlogen vrijwilligers.  

 

© 2020 - 2023 DierbaarGoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel