DierbaarGoed

DierbaarGoed heeft een collectie die gemaakt is van restmaterialen. En voor klanten maken we, naar wens, op het lijf geschreven en unieke kledingstukken van bestaande kleding.

"Judy Cerfontaine achter de lockmachineEr is zoveel  goed materiaal en zoveel goede kleding die weggegooid wordt. Kijken wat er is en daar iets moois van maken, dat gaat helemaal vanzelf!”

 

De afgelopen decennia is de kledingindustrie verworden tot een wegwerpindustrie.  Mode verandert razendsnel.  Ieder seizoen wordt een flink deel van nieuwe collecties niet verkocht, maar vernietigd om plaats te maken voor de volgende collectie. Veel kleding wordt gemakkelijk gekocht, is van slechte kwaliteit, wordt amper gedragen en weer weggegooid.
De arbeidsomstandigheden zijn erbarmelijk en de milieubelasting groot. Dat is niet houdbaar! Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat hun kleding wél vriendelijk is voor mens en milieu.

 

Anders
DierbaarGoed doet het graag anders. We werken met kleding en stoffen die er al zijn. Materialen en kleren die anders op de afvalberg terecht komen geven we nieuw leven. Hetzelfde doen we met kleding van klanten. Met veel plezier! Een kledingstuk dat we veranderen wordt meestal een favoriet waar iemand écht blij mee is.

 

DierbaarGoed werkt met restmaterialen en maakt alle kleding in het atelier in Arnhem.

 

  • We gebruiken wat er is: re-use, recycle en upcycle.
  • Voor de kleding van DierbaarGoed wordt niets nieuw geproduceerd, met uitzondering van fournituren.
  • We maken alles zelf in ons atelier in Arnhem.
  • We kiezen voor kwaliteit, zodat kleding die je bij ons koopt lang meegaat.

Super duurzaam dus! 

 

DierbaarGoed wordt gerund door Judy Cerfontaine, met hulp van drie enthousiaste en bevlogen vrijwilligers.  

 

© 2020 - 2022 DierbaarGoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel